Biografi

Jordfræser, inspirerende, kreativ, visionær, strategisk, kompetent og særdeles lattermild. Hendes humør og positive livssyn er legendarisk. Sådan omtaler omgangskredsen Sally.

Om sig selv siger hun: ”Ja, jeg er nok lidt af en grinebider. Men hvorfor gå rundt og være alvorlig hele tiden, når hver dag er en fest? At være munter giver mere energi.”

Virkelyst har hun da også i rigt mål. Til daglig er hun redaktør men er oprindeligt uddannet inden for møbeldesign.

Efter nogle år med egen tegnestue skiftede hun kurs og arbejdede i knap 20 år i magasinbranchen – hvor hun skrev og redigerede artikler, interviews og guider om alt fra værktøj, gør-det-selv projekter, ombygninger, køkkener og badeværelser til kunst og design.

Trilogien om Det Magiske Ur – Historie set med anderledes briller

Længere features nåede Sally dog først til i 1999, da hun kom til at tale med sin nære veninde, Lotte, om at skrive bøger. Lotte syntes, Sally burde gå i gang. Sally mente derimod, at det burde Lotte selv. Hvilket endte med, at de blev enige om at gøre det i fællesskab. Et større forlag havde nemlig udskrevet en romankonkurrence, og selv om der kun var fem måneder til afleveringsfristen, tog de kampen op.

”Vi fik skam brygget en glimrende fortælling, sendte den ind – og vandt naturligvis ikke,” ler Sally. ”Vi nåede jo hverken at redigere eller gennemarbejde manuskriptet. Men to vigtige ting opdagede vi: Ingen testlæsere kunne udpege skift i måden at skrive på. Og nok så vigtigt: Vi grinte og havde det overmåde festligt igennem hele skriveprocessen, også selv om vi ikke altid var lige enige.”

Ideer til nye skriverier manglede heller ikke. Så de tog fat igen og kastede sig ud i et manus til en børne-/ungdomsroman, der skulle fortælle om historiske begivenheder set med anderledes briller på.

”Vi skrev og skrev, så snart vi havde fri fra arbejde, i weekender og ferier, ja – nætter igennem. Og dårligt var manuskriptet til Det magiske ur færdigt og på vej til udgivelse, før vi kastede os over en fortsættelse. Efter i alt syv års research og fritidsskriveri blev det til en fantasy-trilogi.”

Om Pixeline, Lucy & Lucifer – Lus og læring med humor

Udover det vellykkede samarbejde med Lotte har Sally skrevet Lucy & Lucifer – En luset affære sammen med endnu en god veninde, Trine. Den humoristiske fortælling, der rusker op i tabuerne omkring det at have lus, blev til, da snakken en aften faldt på emnet lus. Om hvor træls det var, at deres børn gang på gang fik disse uvelkomne gæster med hjem fra skole og fritidshjem.

”Selv om vi brugte timevis på at kæmme for at blive af med lusene, kom vores poder bare hjem dagen efter med håret fuldt af en ny bataljon store, velvoksne krabater,” fortæller Sally. ”Et par glas vin senere havde vi talt os så varme, at vi måtte til tasterne.”

Kreativitet og stor disciplin går igen i Sallys produktive forfatterskab. Siden er det nemlig også blevet til en håndfuld lærebøger med Pixeline. En anderledes opgave, som Sally blev opfordret til at udforme med udgangspunkt i illustrationerne fra de velkendte pc-læringsspil.

”Det lyder måske let. Men det var en udfordring. Historierne måtte ikke ligne spillenes, de skulle have andre indfaldsvinkler uden at afvige fra spilkonceptet, danne forlæg for udvikling af app’s – og være sjove. Og så skulle de tre første bøger i øvrigt være klar til udgivelse samtidigt i både Danmark og Norge, pakket sammen med spil. Til gengæld kunne jeg frit vælge og mikse illustrationer, så de kom til at passe til mine nye historier.”

Forfatterskab som “hobby” – Endnu en kursændring

Sideløbende med, at Sally begyndte sit forfatterskab, skiftede hun til et redaktørjob i bogklubregi. Men siden foretog hun et karriereskift til digital formidling af lovstof – og endnu et kursskifte, hvor hun nu beskæftiger sig med Bemer Terapi, alt imens hun fortsat skriver bøger i fritiden.

I øjeblikket er endnu en børnebog på tapetet. Men der er også lagt an til en skønlitterær roman for voksne, afslører hun.